20 March 2014

Potato cakes with surprise . Tortini di patate con sorpresa


And here we are, with our third recipe with the ingredients of the month.

Ingredients for 8 cakes:
300 g potatoes
2 eggs
25 g grated cheese + for dusting (I used Parmesan)
25 g butter + for greasing
50 g carrots
50 g peas
50 g emmentaler

Boil potatoes. In the meantime, dice the carrots. In a pan, heat a sprinkle of evo oil, add carrots and peas. Let cool. Dice the emmentaler and add to the vegetables.
Once soft, drain, peel and mash potatoes, add eggs, grated cheese and butter, mix well.
Bring the oven at 180°C/350°F.
Melt a small piece of butter, grease a muffin pan, spread the potatoes mixture on the bottom and sides, add the vegetables and cover with more potatoes.
Grease the top of cakes with a little more of melted butter, sprinkle with grated cheese.
Bake for 30 minutes.



Ed eccoci qui con la terza ricetta contenente gli ingredienti del mese.

Ingredienti per 8 tortini:
300 g patate
2 uova
25 g formaggio grattuggiato + per spolverare
25 g burro + per imburrare
50 g carote
50 g piselli
50 g emmentaler

Fate bollire le patate. Nel frattempo, tagliate a dadini le carote. In una padella, scaldate un po' d'olio, aggiungete le carote ed i piselli. Lasciate raffreddare. Tagliate a a cubetti l'emmentaler e aggiungeteli alle verdure.
Una volta morbide, scolate, pelate e schiacciate le patate; aggiungete le uova, il formaggio grattuggiato ed il burro e mescolate bene.
Accendete il forno a 180°C.
Sciogliete un po' di burro, imburrate uno stampo da muffin, distribuite le patate sul fondo e sulle pareti, aggiungete le verdure e coprite con altre patate.
Distribuite ancora un po' di burro sciolto sul tortino e del formaggio grattuggiato.
Infornate per 30 minuti.