6 March 2014

Russian salad . Insalata russa

What am I to do? Should I (over)write telling you how many times I tried to publish something that instead it's still a draw?? I'd say no, let's get to the point.
For this month I chose 3 ingredients and every week I'll give you a recipe that includes them.
March ingredients are: peas, carrots and potatoes.

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Che faccio? Scrivo righe su righe su quante volte ho provato a pubblicare un post che è rimasto nelle bozze?? No, direi no, passiamo subito ai fatti.
Per questo mese ho scelto 3 ingredienti ed ogni settimana vi proporrò una ricetta che li comprenda.
Gli ingredienti di marzo sono: piselli, carote e patate.



I decided to begin with a classic starter:

Russian salad

Ingredients for 6 people
300 grams carrots
300 grams potatoes
300 grams frozen peas
200 grams (circa) mayonnaise
a pinch of mustard powder

Dice carrots and potatoes. In a pan, bring salted water to boil (or if you prefer you can steam or microwave), dip potatoes in water, after 5 minutes add carrots, after another 5, peas, and cook for another 10.
Drain well and let cool.
Pour vegetables in a bowl, season with salt, pepper, vinegar and mustard.
Add as much mayonnaise as you like, cover, and put in the fridge for a couple of hours. Buon appetito!

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Ho deciso di cominciare con un antipasto classico

Insalata russa

Ingredienti per 6 persone

300 g carote
300 g patate
300 g piselli surgelati
200 g (circa) maionese
un pizzico di senape in polvere

Tagliate a cubetti carote e patate. Portate a bollore in una pentola, dell'acqua salata (se preferite potete cuocere le verdure al vapore o al microonde), tuffateci le patate, dopo 5 minuti le carote, dopo altri 5 i piselli e cuocete ancora per 10 minuti.
Scolate bene le verdure e lasciatele raffreddare.
Versatele in una ciotola, conditele con sale, pepe, aceto e senape.
Aggiungete maionese a piacere e mettete in frigo per qualche ora.
Buon appetito!