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22 May 2014

Veal rolls with marinated asparagus
Involtini di vitello con asparagi marinati


Ingredients for 4 people:
500 g asparagus
2 oranges (juice)
1 lemon (juice)
1/2 ts mustard powder
1 ts balsamic vinegar
1 tbs soysauce
4 tbs evo oil
3 eggs
4 large (or 8 small) slices veal 

For marinated asparagus:
Cut white ends, peel asparagus and place in a shallow dish, so to have them on only one row.
In a jug mix orange and lemon juice, mustard, soysauce, oil.
Pour on asparagus, cover with cling film and let marinate overnight.
Brush with oil a pan or a grill, drain asparagus and cook for a few minutes on each side.
For frittata:
In a small bowl, mix eggs, salt and pepper. Heat a bit of oil in a fairly large pan, add eggs and cook the frittata, flip and cook the other side. Let cool and cut in 8 pieces.
For rolls:
If you have large slices, beat the meat and obtain 8 small, place a piece of frittata on the meat and one asparagus, cut to size the asparagus, so it's not too long, roll and fix with a toothpick if necessary.
Heat a bit of oil in a pan, add your rolls and cook.
You can serve the remaining asparagus with raw carrots.


Ingredienti per 4 persone:
500 g asparagi
2 arance (succo)
1 limone (succo)
1/2 cucchiaino senape in polvere
1 cucchiaino aceto balsamico
1 cucchiaino salsa di soia
4 cucchiai olio extravergine di oliva
3 uova
4 fettine grandi (o 8 piccole) vitello

Per gli asparagi:
Tagliate le estremità bianche degli asparagi, pelate i gambi e metteteli in una pirofila, in modo da averli su un'unica fila.
In una caraffa mischiate succo d'arancia e di limone, senape, salsa di soia e olio.
Versate sugli asparagi, coprite con la pellicola e lasciate marinare per una notte.
Spennellate d'olio una padella o una bistecchiera, scolate gli asparagi e cuocete per pochi minuti per lato.
Per la frittata:
In una piccola ciotola, sbattete assieme uova, sale e pepe. Scaldate un po' d'olio in una padella abbastanza grande, aggiungete le uova e cuocete la frittata, giratela e cuocete l'altro lato. Lasciate raffreddare e tagliate in 8 pezzi.
Per gli involtini:
Se avete fette grandi, battete la carne e ricavatene 8 piccole, mettete un pezzo di frittata sulla carne e un asparago, tagliate l'asparago in modo che non sia troppo lungo. Arrotolate e fissate con uno stuzzicadenti se necessario.
Scaldate un po' d'olio in una padella, aggiungete gli involtini e cucinate.
Potete servire gli asparagi rimanenti con delle carote crude.