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19 June 2014

Mediterrean stuffed tomatoes. Pomodori ripieni alla mediterrenea



Ingredients for 4 people:

8 tomatoes
4 mozzarella ciliegine
100 g cous cous
1 pepper
100 g black olives
evo oil

Wash tomatoes, cut the tops off (but keep them!), discard seeds, sprinkle with salt and put on a plate upside down.
Cook cous cous following the instructions of the package.
Dice pepper, stone and cut in half olives, cut in half mozzarella.
Combine cous cous, olives and pepper.
Drizzle some oil in a baking pan and turn the oven on at 170°C.
Stuff the tomatoes putting mozzarella first, then cous cous. Cover with tops. Drizzle some more oil on tomatoes and bake for 40 minutes.
Serve with remaining cous cous.



Ingredienti per 4 persone:
8 pomodori
4 bocconcini di mozzarella
100 g cous cous
1 peperone
100 g olive nere
olio evo

Lavate i pomodori, tagliate le calotte (ma tenetele!), svuotateli dei semi, cospargeteli con sale e metteteli rovesciati su un piatto.
Cucinate il cous cous secondo le istruzioni sulla confezione.
Tagliate a cubetti il peperone, snocciolate e tagliate a metà le olive, tagliate a metà la mozzarella.
Mescolate assieme cous cous, olive e peperone.
Ungete una pirofila e accendete il forno a 170°C.
Riempite i pomodori mettendo per prima la mozzarella, poi il cous cous. Coprite con le calotte.
Versate a filo un po' d'olio sui pomodori e cucinate per 40 minuti.
Servite con il restante cous cous.