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3 April 2014

Creamy lemony pasta . Pasta cremosa al limone



So, here we are with our new ingredients. If you follow me on Facebook or on Twitter, you already know, but in case you missed them, this month we're going to cook with lemons and cream cheese.

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Eccoci qui con i nostri nuovi ingredienti. Se mi seguite su Facebook or on Twitter, li conoscete già, ma in caso ve li siate persi, questo mese cucineremo con limoni e formaggio spalmabile!


Ingredients for 2 people:
your favourite pasta*
1 lemon (only peel)
2 spoons cream cheese

Peel half lemon, put the peel in a pan together with some water and bring to boil. Add salt.
Drop your pasta and cook for the minutes indicated on package.
Before draining, keep half a glass of water, discard the peel, then drain and put tha pasta back in the pan.
Add the cream cheese and enough water to have a creamy pasta.
Transfer in a dish, and before serving, grate the second half of your lemon on your pasta.

* Notes:
I didn't mention quantity because I see it depends very much if you are a man, a woman or an hungry teenager, so use your usual quantity.
I used tagliatelle, because they are my favourite kind of pasta, but you can make it with every kind of pasta.
You will end up with a peeled lemon, next week we're going to use the juice!



Ingredienti per 2 persone:
il vostro tipo di pasta preferito*
1 limone (solo la buccia)
2 cucchiai di formaggio spalmabile

Pelate metà limone, mettete la buccia in una casseruola aggiungeteci l'acqua e portate a bollore. Salate.
Versateci la pasta, e cucinate secondo i minuti indicati.
Prima di scolarla, conservate metà bicchiere d'acqua, eliminate le bucce, poi scolate la pasta e rimettetela nella casseruola.
Aggiungetevi il formaggio spalmabile ed abbastanza acqua da renderla cremosa.
Trasferite nel piatto e, prima di servire, grattate l'altra metà della buccia di limone sulla pasta.

*Note:
Non ho indicato la quantità perchè è molto variabile, se siete un uomo, una donna o un teenager affamato, quindi utilizzate la vostra solita quantità.
Ho utilizzato le tagliatelle, perchè è il tipo di pasta che mi piace di più, ma potete farlo con qualsiasi tipo di pasta.
Alla fine vi ritroverete con un limone pelato, prossima settimana utilizzeremo il succo!