400 g chicken (I used breast)
1 tbs thyme
1 tbs estragon
1 tbs parsley
1 tbs oregano
1 tbs sesame seed
2/3 tbs evo oil
1 lemon
50 g cream cheese
50 g cream
50 g cream
1 ts mustard powder
Cut the chicken in small pieces.
In a plate mix herbs and sesame. Add the chicken and press well the mix on the meat.
Heat oil in a pan, add sliced lemon, season with salt and pepper and cook for 5 minutes.
Add chicken and cook for 15 minutes or until the meat is well done.
Discard lemon and serve with a sauce made by beating together cream, cream cheese and mustard.
Note:
For this recipe I used dried herbs.
Add chicken and cook for 15 minutes or until the meat is well done.
Discard lemon and serve with a sauce made by beating together cream, cream cheese and mustard.
Note:
For this recipe I used dried herbs.
Tip:
Try serving this dish with some balsamic vinegar dressing.
Ingredienti per 2 persone:
400 g pollo (ho usato il petto)
1 cucchiaio timo
1 cucchiaio dragoncello
1 cucchiaio prezzemolo
1 cucchiaio origano
1 cucchiaio sesamo
2/3 cucchiai olio extravergine d'oliva
1 limone
50 g formaggio spalmabile
50 g panna
50 g panna
1 cucchiaino senape in polvere
Tagliate la carne a piccoli pezzi.
In un piatto mischiate le erbe ed il sesamo. Aggiungete il pollo e premete bene le erbe sulla carne.
Scaldate l'olio in una padella, aggiungete il limone tagliato a fette, salate e pepate e fate cucinare per 5 minuti.
Aggiungete il pollo. Cucinate per 15 minuti circa o fino a quando la carne sarà ben cotta.
Aggiungete il pollo. Cucinate per 15 minuti circa o fino a quando la carne sarà ben cotta.
Eliminate il limone e servitelo con una salsa ottenuta lavorando assieme il formaggio, la panna e la senape.
Nota:
Per questa ricetta ho utilizzato erbe aromatiche secche.
Consiglio:
Provate a servire questo piatto con della crema di aceto balsamico.